Share this article on social media
Fatura ödeme merkezi ve fatura bayiliği 2006 yılından sonra hayatımıza giren yeni bir kavram ve yeni bir iş merkezi olmuştur. Bu tarihten sonra bulunduğumuz yerin her alanında fatura tahsilat merkezleri kurulmuş ve insanlar uzun uzadıya sıra beklemek yerine makul düzeyde bir komisyon ödeyerek fatura tahsilat merkezlerinden fatura yatırmayı tercih etmişlerdir.
Hayatımıza çok yoğun bir şekilde giren ve son yıllarda büyük bir patlama yaşayan fatura ödeme bayileri yeni bir meslek alanını oluşturmuştur. Peki, her yerde gördüğümüz fatura ödeme bayiliği nerden ve nasıl alınır.
Öncelikle fatura ödeme bayiliği çok yüksek sermaye isteyen bir meslek dalı değildir. Küçük sermaye ile başlanabilecek bir iş olan fatura ödeme bayiliği için eğer bir esnaf dükkanına sahipseniz vergi numarası, kimlik fotokopisi, ticari sicil gazete, ticaret odasına kayıt olduğuna dair belge, imza sirkü ve bayilik alınacak kurumun sözleşmesini imzalamak yeterlidir. Tüm bunların yanında muhasebeciniz ile iletişime geçerek faaliyet alanına internet hizmetlerini eklemek yeterli olacaktır.
Bakkal, tüpçü, tuhafiyeci, çiçekçi gibi hangi mesleği icra ediyorsanız internet ve bilgisayar ile fatura ödeme bayiliği açabilirsiniz. Tüm bunlardan sonra bayilik aldıysanız bilgisayarınıza yükleyeceğiniz bir fatura tahsilat programı ile fatura tahsilatı yapmaya başlayabilirsiniz. Fatura ödeme bayiliğine sahip olmak bu kadar kolay. Bu şekilde bölge halkına büyük kolaylıklar sağlarken kendiniz içinde ek bir gelir kaynağı oluşturabilirsiniz. Fatura ödeme bayiliği veren kuruluşumuz ile sizde yeni ek gelir imkanına kavuşacak ve faydalı hizmet alanında insanlara hizmette terfi edeceksiniz.
Sözlük anlamı olarak fatura, bir ürün ve ya mal satın alımı sonrasında satıcı tarafından alıcıya ücretim miktarının gösterildiği resmi belgelere denir. Aldığımız ve ya kullandığımız hizmet, ürün ne kadar fazla ise ödeyeceğimiz fatura miktarı da o oranda artmaktadır.
Modern hayatın bize daha rahat bir hayat sunmak adına verdiği onca hizmet ve ürünü satın aldığımız ve kullandığımız takdirde fatura miktarı artacağı gibi bu faturaları ödemek için ayrılan zaman ve verilen emek de artacaktır. Fatura ödeme merkezi bu şekilde hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmuş ve faturalar artınca hayatımızda edindiği yerde o miktarda artacaktır.
Fatura tahsilatının yapılması büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü faturalar tahsil edilmediği ve ödenmediği zaman kullanılan ürün ya da hizmet kesilebilir. Örneğin; her evde kullanılan elektrik her ay sonrasında elektrik dağıtıcı firması tarafından denetlenerek ay sonunda fatura çıkarılır. Tüketiciye verilen bu faturanın son ödeme tarihine kadar ödenmesi gerekir. Son ödeme tarihi geçen faturalar geç ödendiği takdirde belirli bir faiz oranı uygulanarak tahsil edilir. Fatura son ödeme tarihinden çok daha geç bir tarihte ödendiği zaman dağıtıcı firma tarafından kesintiye uğratılabilir.
Bu örnekte olduğu gibi fatura tahsilatı rahat ve sorunsuz bir hayatın sürdürebilmesi adına oldukça önemlidir. Bunun için fatura ödeme merkezleri ve ya online fatura tahsilatı yapan kurluşumuz sürekli olarak 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermektedir.