Share this article on social media

Yüzyıllardır; giyim, ayakkabı, aksesuar, mobilya ve araç sanayinde kullanılan deri, doğal rahat ve kullanışlı bir materyal olmanın yanı sıra prestij yada sosyal statü göstergesi olarak ta yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

1980 li yıllardan sonra Türkiye’de ihracatta yaşanan gelişme ile birlikte deri sektörü de önemli hale gelmiş ve bu alanda yapılan yatırımlarla gerek deri imali gerekse deri konfeksiyon ve mobilya gibi diğer alanlarda rekabet gücünü arttırarak dünya pazarlarında yer almıştır. Ancak son yıllarda deri fiyatlarındaki artış ve işçilik maliyetlerindeki avantaj sebebiyle deri üretimi Türkiye’den Çin, Hindistan ve Pakistan gibi az gelişmiş ülkelere kaymaktadır. Bu kayış tüm deri ile ilgili sektörlerdeki markaları ve özellikle üreticileri olumsuz etkilemektedir.

Deri fiyatlarındaki ve kurdaki artış sebebiyle; sektörde “iç piyasaya” mal satan markaların, yerli üretimden çıkarak bahsi geçen az gelişmiş ülkelerde üretim yaptırdıkları, yurtdışından alınan siparişlerin de maalesef Uzak Doğu’ya kaydığı gözlemlenmektedir.

Artık Türkiye’de üretim yaptıran yabancı markalar ve ithalatçılar Türkiye’de çok daha zor ve detaylı modeller yaptırmaktadır. Mobilya, giyim, ayakkabı ve aksesuar sanayinde ki bu zor ve detaylı modellerin sipariş adetleri ise, basit modellere göre maalesef oldukça düşüktür. Bu durumda sektör maliyet ve fiyat sorunu ile baş etmeye çalışmaktadır. Üretimdeki bu adetsel azalma ve zor modelli siparişler; üreticileri daha verimli olmaya ve kaliteyi en üst noktada tutarak maliyetlerini aşağı çekmeye zorlamaktadır.

Ortaya çıkan bu sorunu aşmak için akla gelebilecek yöntemlerden bazıları şöyle açıklanabilir:

– Üretici firmalar verimliliklerini arttırmak, ikinci kalite oranlarını düşürmek için imalatta fire verecek derece de bozuk olan derilerde tamir yöntemlerini kullanarak, katma değer yaratabilirler ve maliyetlerini düşürebilir,

– Tekstil, ayakkabı, mobilya, aksesuar gibi mamul deri satan firmalar; müşteri şikayetlerinde yada kullanıma bağlı müşteri kaynaklı problemlerinde, mağaza, depo ve taşıma sürecinde oluşan hasarlarda maliyetli olan parça değiştirme yönteminden ziyade deri tamirinden faydalanma yoluna gidebilirler.

Bu şekilde deri tamir ve katma değer yaratan uygulamalarla dericiler ve deriden mamul her türlü eşya (deri konfeksiyon, ayakkabı kemer, çanta, deri mobilya vb) satan firmalar; maliyetlerini düşürebilir, atıl olabilecek ürünlerini ekonomiye kazandırabilir ve satış sonrasında oluşabilecek problemleri en profesyonel biçimde çözerek müşteri memnuniyetini en üst noktaya taşıyabilirler.

Artık Türkiye’de bu sorunları; tam, yetkin ve profesyonel olarak çözen bir kuruluş mevcut.Deri Klinik.

Deri eşya üreticilerinin yada üretilen bu eşyaları kullanan tüketicilerin kullandıkları deri eşya ile ilgili basit bir renk yenilemesinden büyük bir lekeye, basit bir çizikten büyük bir kesiğe kadar küçüğünden büyüğüne tüm sorunları uzman ekibi ile çözebilen Deri Klinik deriye yeniden hayat vermekte üreticinin problemini çözüp tüketici memnuniyeti yaratmaktan başka ülke ekonomisine de katkı sunmaktadır.

 

deneme bonusu veren siteler
Konya Haber